tanácsadás;rezsicsökkentés;kormánydöntés;Terézvárosi Önkormányzat;energiatámogatás;

Terézváros energiatanácsot oszt és fűtéstámogatást nyújt lakóinak a rezsicsökkentés eltörlése után

Az átlagos fogyasztású családok költségeinek is a durva megemelkedésére számít az önkormányzat.

Szakértők nyújtanak majd ingyenes segítséget a terézvárosiaknak a Hunyadi téri vásárcsarnokban jövő szombaton nyíló energiatanácsadó irodában: hogyan csökkenthetik a fogyasztásukat, hogy ne lépjék át a kormány által meghatározott keretet, és ne kelljen magasabb rezsit fizetniük – közölte Facebook-oldalán Soproni Tamás.

Ez akár egy teljesen átlagos mennyiséget fogyasztó család rezsiköltségeit is durván megemelheti. A kata eltörlése és az infláció miatt egyébként is sokan kerültek nehéz helyzetbe

– hangsúlyozta.

A fővárosi VI. kerület momentumos polgármestere szerint Terézváros az ott élők mellé áll, segítséget nyújtva „a rezsicsökkentés eltörlése” után. A kormány szerdai bejelentéséről azt írta: emelni fogják a rezsiköltségeket, mert nem képesek fenntartani az eddigi nyomott árakat.

Soproni Tamás kiemelte, hogy két további területen is segítenek. Így fűtéstámogatást nyújtanak a leginkább rászorulóknak, akiknek körét nemrég bővítették, de „az utóbbi idők súlyos inflációja, a rezsi várható brutális emelkedése miatt” meg fogják vizsgálni a támogatás jelenlegi összegének emelésének lehetőségét is.

Ezen felül, mint írta, a közelmúltban emelték meg jelentősen  különböző társasházi támogatások (kazáncsere, gázvezetékek cseréje, társasházi nyílászárók cseréje) költségvetési forrását és bizonyos támogatások vissza nem térítendő arányát jelentősen emeltük, emellett pedig magánszemélyek is pályázhatnak például nyílászáróik felújítására.