Orbán Viktor;tüntetés;beszéd;Tusnádfürdő;kata;

Orbán Viktor narkósnak nevezte a kata szigorítása ellen tüntetőket

A miniszterelnöknek egy könnyed kiszólással sikerült megsértenie néhány ezer olyan embert, aki hozzávetőlegesen 400 ezer másik érdekében vonult az utcára.

Szombat délelőtt román nacionalisták kifeszítettek egy molinót Tusnádfürdőn az előtt az Orbán Viktor előtt, aki éppen előadást tartott a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor közönsége előtt.

Az akciót Mihail Târnoveanu, a szélsőséges magyarellenes szervezet, a Calea Neamului vezetője szervezte, a miatta támadt hangzavar pedig a miniszterelnök hangját is elnémította néhány pillanatra, de Orbán Viktort láthatóan nem feszélyezte túlságosan az incidens, amikor a mellette ülő Tőkés László megsúgta neki, hogy miről van szó, a román nacionalistákról a kata szigorítása ellen tüntetők jutottak az eszébe. 

Csak olyan udvariasan, mint a budapesti hidakon a rendőrök a narkósokkal 

– fogalmazott, nyíltan azokra célozva, akik a törvény elfogadásának a napja, július 12. óta a Margit és az Erzsébet híd elfoglalásával, a budapesti belváros forgalmának a megbénításával tiltakoznak kisadózó vállalkozások tételes adója rengeteg embert érintő változásai ellen.

A katát hozzávetőlegesen 400 ezer ember használta Magyarországon, közülük 300 ezernek kell új adózási forma után néznie a szigorítás miatt, Orbán Viktor viszont láthatóan magyarellenesnek, a velőtrázóan ostoba hungarofób román nacionalistákkal egyenrangúnak tartja azokat, akik utcára vonultak az érdekükben.