Japán;támadás;makákó;elaltatás;

2022-07-27 14:44:00

A japán hatóságok kivégezték az egyik vérmakákót

Miután kiderült, hogy az elfogott állat korábban emberekre támadt.

Lapunk is beszámolt arról, hogy július eleje óta egyre több embert sebesítenek meg agresszív makákók egy, a hegyek közt fekvő japán városban, Jamagucsiban. A majominvázió olyan méreteket öltött, hogy a hatóságok altatólövedékkel próbálják lenyugtatni az izgága állatokat.

A France24 az AFP nyomán most azt írta, egy majmot megöltek a hatóságok. Az állatot egy Jamagucsiban található gimnázium tetején fogták el, a banda egyéb tagjai azonban továbbra is szabadon kóborolnak a környéken. A városi illetékesek hetek óta próbálják felkutatni őket, miután egyre rendszeresebben rátámadnak az emberre. 

Különleges megbízású vadászok kedd este lőtték meg nyugtatólövedékkel az egyik „vérmakákót”, majd miután beazonosították, hogy az állat korábban szintén rátámadt emberekre, elaltatták. Becslések szerint a majom körülbelül négy éves volt és fél méter magas.

Egész Jamagucsit hegyek övezik, ezért nem szokatlan a majmok jelenléte. Az azonban nagyon ritka, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen sok embert megtámadjanak. A makákók eleinte „csak” gyerekekre és nőkre támadtak, de újabban megtámadnak időseket és felnőtt férfiakat is. A szokatlan támadáshullám miatt néhány lakos azt nyilatkozta, esernyővel és ollóval igyekszik védekezni egy esetleges majomtámadás ellen.