lemondás;Parragh László;Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara;kata;

2022-08-02 17:24:00

Lemondásra szólította fel Parragh Lászlót a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara

Úgy vélik, a köztestület elnöke félretájékoztatta és megtévesztette a kormányt, ugyanis saját, folyamatosan változó ötleteit a szervezet álláspontjaként állította be. 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) az új kata egyes részszabályainak észszerűbbé tétele mellett az adónemből kiesők számára társadalmi egyeztetésre alapozva kíván konkrét javaslatokat tenni - derül ki egy kedd délután közzétett tájékoztatásból.

E szerint bár a vállalkozók jelentős hányada szerint az egyszerűsített adózás kérdését rendezni kell, azt a kata-törvény jelenleg elfogadott formájával nem sikerült széles rétegek számára megnyugtatóan megtenni. A BKIK elnökségének határozata szerint mindez azért történhetett meg, mert 

A szervezet fővárosi elnöksége határozatban elfogadta az új kata szabályozás kiegészítésére kidolgozandó irányokat, amelyek alapján a kamara szakértői három nagy problémakör mentén dolgozzák ki részletes javaslataikat. 

Nem ez az első kritikus hang az iparkamarán belül Parragh László ténykedésével kapcsolatban. Mint korábban lapunk is beszámolt róla, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatói tagozatának egyik küldöttje lemondott tisztségéről. Döntését azzal indokolta, hogy nem tud közösséget vállalni egy olyan, gazdasági érdekegyeztetésre, érdekképviseletre hivatott szervezettel, amelynek országos elnöke (Parragh László, a szerk.) szerinte „időről időre a saját érinthetetlenségéből és érzéketlenségéből fakadó magabiztossággal provokál és aláz meg kiszolgáltatott társadalmi csoportokat”