Orbán Viktor;Horvátország;Hadházy Ákos;honvédségi repülő;

2022-08-07 18:36:00

Korántsem biztos, hogy Orbán Viktor a honvédség gépével ment nyaralni Horvátországba

Mivel a miniszterelnök gyakran használja a járművet, így nem alaptalan a találgatás. Mindez persze nem jelenti azt, hogy mindig, mindenhová ezzel megy. 

Valami nem stimmel Hadházy Ákos számításával, mivel pénteken délután 17 óra után a miniszterelnök sajtófőnöke egy olyan képet adott ki, hogy Orbán Viktor Budapesten kormányülésen vesz részt, tehát ebben az esetben reggel nem indulhatott tovább Horvátországba - írja a hvg.hu.

A portál azt követően számolt be erről, hogy a független országgyűlési képviselő a Flightradar adataira hivatkozva azt állította: a miniszterelnök magánútra repült adófizetői pénzeken. 

Azonban ez korántsem olyan egyértelmű, mint azt a politikus állítja. Igaz, hogy az említett gép pénteken délelőtt már felszállt, de akkor Zadarba ment, ami 130 kilométerre van Brac szigetétől, ahol szombaton Orbánt lefotózták egy étteremben. Viszont a gép szombaton kora reggel Kecskemétről ismét felszállt, ekkor már Splitbe ment, ami 20 kilométerre van Bractól. Mint a portál megjegyzi, ez önmagában sem bizonyítja, hogy a miniszterelnök a fedélzeten tartózkodott - hangzik a hvg.hu kommentárja.