Veszprém;nyomozás;utas;buszsofőr;közfeladatot ellátó személy elleni erőszak;

Szidalmazta, megütötte és le is köpte a buszsofőrt egy agresszív utas Veszprémben

A rendőrök a távolsági járat vezetőjének jelentése és az utasok segítsége alapján hamar elfogták az ámokfutót. 

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Veszprémi Rendőrkapitányság az ellen a 40 éves férfi ellen, aki csütörtök este a város egyik buszmegállójában háromnegyed nyolc körül bántalmazta az egyik távolsági járat sofőrjét – derül ki a police.hu pénteki híréből.

A sértett járművezető a bejelentésére kiérkező járőröknek elmondta, hogy látásból ismerte azt a férfit, aki felszállt a járatra, majd a vezetőülés mögött helyet foglalt. Amikor a busz megállt, ahol a férfi rendszeresen le szokott szállni, távozás helyett hirtelen agresszív lett. Előbb sértő és trágár jelzőkkel illette a sofőrt, majd ököllel vállon ütötte, le is köpte, végül további szitkozódás és fenyegetőzés közepette távozott.

Miután a buszvezető telefonált a rendőröknek az őrjöngő, erőszakos férfi mindent ott folytatott, ahol abbahagyta, s csak egy erélyesen fellépő utasnak köszöhetően hagyta el ismét a buszt. A több utas által adott személyleírás alapján a rendőrök rövid időn belül a lakcímén igazoltatták a helyi lakost, őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki.