Palkovics László;Technológiai és Ipari Minisztérium;Törökország;hadiipar;együttműködés;tárgyalások;

2022-08-15 18:21:00

Hadiipari együttműködésről tárgyalt Palkovics László Ankarában

Októberben négykerék-meghajtású páncélozott harci járművek gyártása kezdődhet meg, de egyeztettek a hadiipari együttműködésnek a drónokra való kiterjesztéséről is.

Hadiipari együttműködésről tárgyalt Palkovics László technológiai és ipari miniszter török hivatali partnerével, Mustafa Varankkal – erről számolt be a tárca a Facebookon.

„Magyarország úgy döntött, hogy külföldi technológiai partnerek bevonásával, de Magyarországon fog gyártani különböző hadiipari eszközöket. Ezek között az egyik legjelentősebb projekt a négykerék-meghajtású páncélozott harci járművek gyártása, amely októberben kezdődhet. Ma többek között ennek a technológiai feltételeiről egyeztettek a felek” – írták.

A minisztérium tájékoztatása szerint a miniszterek egyeztettek arról is, hogy hogyan tudják a hadiipari együttműködést továbbfejleszteni és kiterjeszteni olyan eszközökre, amelyek gyártásában Törökország az élen jár.

Az ankarai tárgyalások másik fontos témája az energetika volt. Törökország energetikai háttéripara erős, éppen ezért a kormány célja meggyőzni a török cégeket arról, hogy Magyarországon gyártsanak ilyen alkatrészeket, és napelemeket – közölték.