kormány;támogatás;energiaválság;benzinkutak;

2022-08-28 16:29:00

Még mindig nem kapták meg a kis benzinkutak a kormánytól ígért támogatást

Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője az ATV Híradójának azt mondta, a Mol arról tájékoztatta a magánbenzinkutakat, hogy csökkentik a számukra adható üzemanyag mennyiségét.

Még mindig nem kapták meg a kis benzinkutak a kormánytól ígért támogatást – derül ki az ATV Híradójának nyilatkozó Egri Gábornak, a Független Benzinkutak Szövetsége elnökének elmondásából.

Mint arról mi is beszámoltunk, a kormány csaknem két hete közölte, hogy „folytatja” a kis benzinkutak támogatását, ennek céljából 18,5 milliárd forintot különítettek el.

Ezzel szemben Egri azt mondta, hogy ebből

A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke ezenkívül beszélt arról is, hogy az árstop mellett más nehézséggel is meg kell küzdeniük, ugyanis mind a gáz, mind az áram ára olyan mértékben növekedett meg a benzinkutak, illetve a KKV-szektor esetében, hogy nagyon sok ember veszítheti el nagyon rövid időn belül a munkahelyét.

Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője a csatornának nyilatkozva azt mondta, hogy a kereslet – főleg a benzin esetében – csökken a nyári szabadságok végéhez közeledve, a forgalom egy része pedig visszatér a fővárosi kutakra, az üzemanyaghiány továbbra is fennáll.