Orbán-kormány;propaganda;Hadházy Ákos;Hajnal Miklós;

2022-08-29 13:55:00

Hadházy Ákos reméli, hogy Hajnal Miklós megvilágosodik, mert már káromkodni tudna

A független parlamenti képviselő megdöbbent, hogy ellenzéki oldalon milyen sokan nem látják az Orbán-kormány propagandájának a hatékonyságát. Ő menesztené az állami média vezetőit és betiltaná a fizetett kormányzati hirdetéseket.

„Hajnal Miklós és a fél ellenzék megdöbbent, hogy egy vitában a kormánypárti hallgatóság jelezte, hogy elhiszi a propaganda ostoba mocskolódását arról , hogy az ellenzék az »óvodákban bevezetné a nemátalakító meleg propagandát«. Én viszont azon döbbentem meg, hogy az ellenzékben még vannak olyanok, akik ezen megdöbbennek” - írta hétfő délután Facebook-oldalán Hadházy Ákos.

A független országgyűlési képviselő ezzel arra a Tranzit Fesztiválon lezajlott vitára utalt, amelyről lapunk is beszámolt.

Itt a Dömötör Csaba államtitkárral meccsező momentumos Hajnal Miklós váratlanul a közönséghez szólt, s megkérte őket, tegye fel a kezét, aki elhiszi, hogy győzelmük esetén az óvodákban „melegpropaganda vagy transznemű propaganda, nemátalakító műtétes propaganda menne”. A reakció legjobban a momentumos politikust lepte meg, aki a feltett kezek láttán annyit kérdezett: „Ezt ti tényleg így gondoljátok?” Majd hangoztatta, ők nem folytattak volna ilyen jellegű propagandát.

– „Káromkodni tudnék (bevallom, magamban meg is tettem) amiatt, hogy ezek szerint még mindig milyen sokan nem látják vagy nem akarják látni a propagandagépezet hatékonyságát” – kommentálta a jelenetet a politikus, aki csak remélni tudja, ha a  Hajnal-Dömötör vita után megvilágosodtak, akkor a szörnyülködés után elkezdődik a gondolkodás, hogy mit kell ez ellen tenni. Egyúttal megismételte két korábbi állítását, mellyel ezt a munkát el lehetne végezni.

 „Ha a Hajnal-Dömötör vita legalább néhány embert rádöbbentett a propaganda súlyára és rávett arra, hogy cselekedni kell, akkor volt értelme elmenni oda. Ha nem, akkor inkább arra volt jó a dzsembori, mint a parlamenti színjáték: eljátszani, hogy ilyen feltételek mellett az ellenzéknek van bármiféle szerepe még a féldiktatúrában” - zárta sorait Hadházy Ákos.