üzemanyag;adomány;Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány;

2022-09-02 06:00:00

Adományok

Azt tudjuk, hogy az összes Orbán-kormány összes tagja tudatosan és zsigerből is utálja az ellenzéknek megszólalási lehetőséget kínáló lapokat és elektronikus csatornákat, ezért megvonnak tőlük pályázatot, frekvenciát, jogot. Tartsa el őket a közvélemény híreikre kíváncsi szelete. Meg is teszi évek óta, amire a Klubrádió egykori alapító szerkesztőjeként azt mondom, nagyszerű, bár normális országban nem adománygyűjtő kampányokban kellene gondolkodnia a szerkesztőségeknek. Nem szeretjük, de tudomásul vesszük, hogy így van.

Az önkormányzatok nem indítják el a megszokott időben a falubuszaikat, mert nem tudják megfizetni a drágább üzemanyagot, a kormány pedig nem siet támogatni őket. Így aztán az óvodába, iskolába induló járatok naponta indulnak, az orvosra, járási hivatali ügyintézésre szorulók meg csak hetente egyszer mozdulhatnak ki a falujukból. Ez már nagyon nincs rendben, mert elzárja az embereket számtalan lehetőségtől, amivel a drasztikus rezsi és üzemanyag áremelés előtt élhettek. Van, ahol pénzt kérnek a település vezetői a benzinre, hogy megmaradjon az eddigi szolgáltatás, de a legtöbb helyen tudják, nincs erre egyetlen fillérjük sem az embereknek.

A kormány egy hónapja azt ígérte, hogy a „mentők és a tűzoltók üzemanyagár emelkedésből fakadó többletköltségeit a költségvetés biztosítani fogja”, aztán kiderült, hogy a nem állami szolgáltatókét mégsem. Ezért a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány felhívást tett közzé, hogy 9 millió forintot adományokból szedjen össze, különben nem tud a megszokott módon azonnal indulni, ha valahol egy koraszülött baba és édesanyja szorul gyors segítségre. S ez már nem a Jelen, vagy az A Hang megjelenéséről, nem is egy laborvizsgálat későbbre halasztásáról szól, hanem emberéletről. Azoknak a babáknak az életéről, akiknek a megszületése állítólag mindennél fontosabb a kormánynak. Vagy talán mégsem.