SZFE;

2022-09-01 17:50:00

Újabb elbocsátások az SZFE-n

Lapunk úgy értesült, hogy csütörtök délelőtt újabb tanárokat küldtek el a Színház-és Filmművészeti Egyetemről. Információink szerint az intézmény Színházi Intézetének nemrég kinevezett vezetője, Herczeg Tamás Forgács Péter egyetemi docensnek és Koltai M. Gábor tanársegédnek mondott fel.

Forgács Péter rendező 2001 óta tanít a Színház-és Filmművészeti Egyetemen. Több osztályt vezetett társosztályfőnökként, legutóbb Ascher Tamással együtt indított zenés rendező osztályt, de ők átléptek a Freeszefére. Forgács azonban jelenleg is három színészosztályban tanított az SZFE-n. Néhány éve elvégezte az intézmény doktori iskoláját is.

Koltai M. Gábor rendező tanársegédként a modellváltás előtt négy osztályban is tanított. Az elmúlt tanévben oktatott a Hegedűs D. Géza és ifj. Vidnyánszky Attila által vezetett színészosztályban, illetve Novák Eszter zenés színészosztályában. Az ügyben kerestük Herczeg Tamás intézetvezetőt, de nem értük el. A Színház-és Filmművészeti Egyetem sajtóosztálya pedig eddig nem válaszolt kérdésünkre.

Néhány napja lapunk írta meg először, hogy Rátóti Zoltán azonnal hatállyal felbontotta Karsai Györgynek, az SZFE Doktori Iskolája vezetőjének a munkaviszonyát A Színház- és Filmművészeti Egyetem szenátusa M. Tóth Géza egykori rektort is kizárta a Doktori Tanácsból. Karsai György eltávolítása miatt tiltakozásul több petíció is indult. NÉPSZAVA