Szeged;Orbán Viktor;rendezvény;határvadászok;

2022-09-07 14:02:00

Orbán Viktor nem megy, úgy tűnik, inkább lefújják az egész szegedi határvadász-avató ünnepséget

Legalábbis a rendőrség már érdeklődött a lemondás menetéről.

Úgy tűnik, lefújják a péntekre időzített határvadász-avató ünnepséget Szegeden - írja a szeged.hu.

Amint arról a Népszava is beszámolt, az eredeti tervek szerint nagyszabású rendezvényt tartottak volna Orbán Viktor részvételével, ami a belváros hatalmas részének lezárásával járt volna. Később azonban Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke „hírlapi kacsának” minősítette a kormányfő látogatását, mire az önkormányzati portál a Botka László polgármesternek küldött hivatalos meghívóval igazolta, hogy bizony a programtervben szerepel, hogy beszédet mond Orbán Viktor.

Itt tartottunk eddig. Az új fejlemény pedig, hogy könnyen lehet, le is fújják az egész rendezvényt, legalábbis ami a tervezett helyszínt, a Móra Ferenc Múzeum előtti teret illeti. Rácz Attila, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója a szeged.hu-nak még tegnap úgy nyilatkozott:

Az önkormányzati lap emlékeztetett arra is, hogy az első cikkükben jelzett útlezárásokat egy rendőrségi levél alapján írták, amit a Szegedi Közlekedési Kft.-nek küldtek el.

Nagy Sándor momentumos városfejlesztési alpolgármester a Facebook-oldalán egyébként már tényként közölte a rendezvény lefújását, egyúttal Havasi Bertalant minősítette hírlapi kacsának.