tiltakozás;pedagógusok;pedagógusbérek;

Az egyik legjobb magyarországi gimnázium is csatlakozott a kiálláshoz a felmentett miskolci igazgatóhelyettes mellett

Egyre szélesedik a szolidaritási akció.

Folytatódik a tiltakozáshullám a megalázó pedagógusbérek, a megbecsülés hiánya és a miskolci Herman Ottó Gimnázium menesztett igazgatóhelyettese ügyében. Amint arról már beszámoltunk, egyre több iskola vállal szolidaritást Dezsőfi Györggyel, kirúgása olaj volt a tűzre az egyébként is pattanásig feszült helyzetben.

A tiltakozáshoz Magyarország egyik legerősebb gimnáziuma, a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium is csatlakozott. Közleményükben azt írták: „Mi, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium dolgozói, szolidaritásunkat fejezzük ki a Miskolci Herman Ottó Gimnázium azonnali hatállyal felmentett igazgatóhelyettesével, valamint elutasítjuk a polgári engedetlenségben részt vevő kollégák megfélemlítését. A sztrájk alapjog. A hatalom a közoktatásban dolgozók számára ellehetetlenítette a sztrájkot, így a nyomásgyakorlás egyedüli eszközeként a történelemből jól ismert polgári engedetlenség maradt”. A nyilatkozatot 48 oktató írta alá, ez a tantestület csaknem fele.

Szintén szolidaritását fejezte ki a budapesti Fasori Evangélikus Gimnázium 13 tanára. A tiltakozáshullám kedden a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolánál folytatódott, diákok és tanárok ismételten közös álltak ki az ügyben.

Hétfőn a miskolci Herman Ottó Gimnáziumnál reggel fél nyolctól nyolcig több mint ezer fekete ruhába öltözött diák, szülő, nagyszülő, tanár és volt diák fogta körbe az épületet Dezsőfi György menesztése miatt.