ellenzék;Európai Bizottság;Deutsch Tamás;

2022-09-26 21:38:00

Deutsch a Parlamentben: a futballszerető országgyűlési képviselők részéről tiszteletreméltó áldozat, hogy most ebben a vitában részt vesznek

A Fidesz EP-képviselője egyúttal megfejtette, miért veszített az ellenzék a választásokon. 

„Önök őrületes választási vereséget szenvedtek. Személyes meggyőződésem szerint azért, mert a magyar polgárok azon része, amely egyáltalán nem szimpatizál az Orbán-kormányok működésével, azok számára is - nagyon finoman próbálok fogalmazni - zsenánt (kellemetlen, zavaró, kínos, feszélyező - a szerk.) az a magatartás, hogy a magyar polgárok bizalmából európai parlamenti pozíciót betöltő magyar képviselők a saját hazájuk ellen dolgozzanak” - jelentette ki hétfő este az Európai Bizottsággal való megállapodáshoz szükséges törvénycsomag általános vitájában a Fidesz EP-képviselője.

Deutsch Tamás szerint ez az, amit a választók büntetésként kirónak az ellenzékre. Úgy véli, az ellenzék kétségbeesett, hogy majd létrejön a kormány és a Bizottság közti megállapodás, amit meg kell akadályozniuk. Azt hangoztatta, igen nagy összegben merne fogadni arra, hogy a magyar ellenzék képviselőinek jelentős hányada nem fogja megszavazni ezeket a törvényjavaslatokat, melyeket megalapozottnak és szakmailag korrektnek tart. Önök a veszett fejsze nyelét tartják a kezükben, hadonásznak, magukat fogják orrbacsapni... de ez legyen az önök problémája” - osztotta meg helyzetértékelését. Megjegyezte, ezzel ország-világnak megmutatják, nem azon „magasztos” dolgok vezérlik, mint a jogállamiság, európai értékek tiszteletben tartása, hanem csak hatalmi törekvéseik. Ezt „politikai köldöknézésnek” tartja, melynek negatív következményeivel az ellenzéknek kell szembenéznie. Hozzászólását azzal zárta, azon izgul, hogy sikerrel járnak-e a magyar válogatott tagjai a Puskás Arénában. 

- fogalmazott Deutsch Tamás.