lottó;szerencsejáték;Fülöp-szigetek;

2022-10-05 17:34:00

433-an vitték el a fülöp-szigeteki lottó főnyereményét

Többen is csalásra gyanakodnak, ám a szervezők állítják, semmi szándékos manipuláció nem történt. 

Enyhén szólva is gyanút keltő eredmény született szombaton a Fülöp-szigetek lottósorsolásán.

Mint a Guardian beszámolójából kiderül, tömegek örülhettek a telitalálatnak, ugyanis 433 szerencsésnek sikerült eltalálnia mind a hat számot. Ráadásul a 9, 18, 27, 36, 45, 54-es számsor mindegyik tagja osztható kilenccel. A főnyeremény 236 millió pesót ért, de ezt mind felosztották a nyertesek közt, akik így nagyjából 5-6 millió forintnak megfelelő összeget vihettek haza. Így aligha meglepő, hogy a közösségi médiában találgatások kezdődtek, miszerint a sorsolást manipulálták. Több politikus is vizsgálatot követelt.

A szenátus kisebbségi vezetője „szokatlannak és furcsának” nevezte a végeredményt. Egyúttal közölte, kérni fogja a szervező társaság ellenőrzését, hogy biztosítani lehessen a sorsolás integritását és védelmét.

- magyarázta Aquilino Pimentel.

Hozzátette, határozatot fog benyújtani az esettel kapcsolatban, mivel a húzások a Fülöp-szigeteki Köztársaság engedélyével történhettek meg. Ezért fenn kell tartanunk és meg kell védenünk ezeknek az általunk engedélyezett szerencsejátékoknak a sérthetetlenségét - indokolta álláspontját. A szervező a közösségi médiában több olyan képet is megosztott, melyen a nyertesek láthatók kezükben a szelvénnyel, miközben sorban állnak a nyereményért. 

Az érintettek visszautasítják a visszaélésekkel kapcsolatos vádakat. Azt állítják, olyan megfigyelők voltak jelen a sorsolás előtt, akik ellenőrizték a gépeket, a golyók súlyát, valamint azok behelyezését. A szervező cég főigazgatója azt hangoztatta, vállalják a felelősséget azért, hogy megbízható játékokat bonyolítsanak le, melyek tisztességesek, megbízhatóak, valamint transzparensek.