közoktatás;Bencsik András;Sajtóklub;Pankotai Lili;

2022-10-30 20:36:00

Bencsik András: Szörnyetegek lepték el a tanári pályát, akik egy szörnyeteg generációt nevelnek fel

A keresztény-konzervatív újságíró szerint Pankotai Liliből „cédát” csináltak, a tanárok pedig egy permanens zavargáshullámot szeretnének kirobbantani.

„Ez egy betegségtünet.... tehát ez a kis csaj azt hiszi, hogy ő most valami nagyon nagy dolgot csinált” - jelentette ki a Hír TV Sajtóklub című műsorában a Demokrata főszerkesztője az október 23-ai tüntetés egyik legnagyobb visszhangot kiváltó beszédéről.

Mint lapunk is beszámolt róla, itt egy pécsi gimnazista, Pankotai Lili egy trágár szavakkal kísért slam poetry verset adott elő. 

A kormánypropagandista azt hangoztatta, nem szabad komolyan venni, hogy egy „butuska fruska” mit ad elő, ráadásul az „apjának két nagy pofont kéne adnia a lányának, hogy édes lányom, hát hülye vagy, hogy beszélhetsz így?!” Ezt követően ismerőseivel folytatott beszélgetését idézte, majd levonta a konzekvenciát: „söpredék lepte el a pedagógusi pályát, és megint csak tisztelet azon kivételeknek, akik lassan nem mernek megszólalni. Egy ilyen momentumos, nagypofájú nihilista, semmiházi (sic!) társaság lepte el az iskolákat. Beleértve az egyházi iskolákat is”. Ezt követően azzal folytatta, tisztességes keresztény ember nem azonosul azzal, hogy egy ilyen fiatal kislányból „cédát” csinálnak. Szerinte Pankotai Lili azért mert kiállni a színpadra, mert abban az iskolában őt olyan tanárok buzdították erre a „szégyentelen szerepre, ami katasztrófa”. Végezetül nyomatékosította, 

Bencsik András egy kis szünet után arról értekezett, hogy „az a névtelen tanár, aki láthatatlanul ott állt emellett a fruska mellett a színpadon, az a névtelen tanár osztályokat fertőz meg, és még egyszer mondom: ellepték a tanári pályát ezek a szörnyetegek, és ezek a szörnyetegek nevelnek föl egy szörnyeteg generációt, mert az a kislány azt hiszi, hogy ő valaki, nem tudja, hogy őt csak eszköznek használták.” Kifejtette, „nagyon-nagyon nagy baj van (a tanárokkal). Tesznek tönkre egy generációt módszeresen, és arra készülnek, hogy 15-20 év múlva, mikor ezek szavazóképesek lesznek, majd a Momentumot betolják a parlamentbe, mint kormánypártot, és akkor nekünk annyi (...) szeretném mondani, hogy ébresztő. Ébresztő, nagyon nagy baj van, megtalálták Magyarország gyönge pontját. Ez a szemét társaság, az SZDSZ föléledt.”

A Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője úgy látja, „pedagógusaink a tudományos mindenszarizmust tanítják”. Néző László kesergett egy sort, hogy a tudományos előadásokban is becsempészik az előadók a kormánykritikát. 

Bencsik András nagyon belendült, ugyanis egy újabb kör után arra jutott, a tanárok 

Gajdics Ottó megjegyezte, hogy azon pedagógusok, akik a műsort nézik, nem ilyenek - „leszámítva a 444-et meg a Népszavát, ahol majd jól kifiguráznak bennünket.” Majd arra bíztatta a műsort követő tanárokat, „szabadítsák meg magukat a gátlásaiktól, és merjenek ezekkel szembeszállni, benn a tantestületben (...) ne legyenek bátortalanok. Álljanak föl és küldjék el őket a büdös francba!” - harsogta indulatosan.

(Az idézett rész a műsor első részében tekinthető meg az alábbi videóban - a szerk.)