stadion;látogatás;Mészáros Lőrinc;futballklub;NK Osijek;Eszék;

2022-10-31 19:19:00

Mészáros Lőrinc meglátogatta a készülő eszéki stadiont (videó)

A felcsúti milliárdos hivatalosan nem tulajdonosa a klubnak jelenleg, ám szemmel láthatóan kitüntetett figyelmet kap Eszéken.

Az épülő eszéki futballstadionnál tett látogatást Mészáros Lőrinc - erről a klub, az NK Osijek tett közzé videós beszámolót.

A beszámolóhoz kommentárt nem fűztek, a felvételen a felcsúti oligarcha körbejárja a készülő építményt, és szemmel láthatóan elégedett a látottakkal.

Mint ismert, az eszéki stadionépítésben horvát állami pénz nincs, annál inkább feltűnnek körülötte a magyar adófizetői pénzen felhizlalt kormányközeli vállalkozók. A 444 felidézi, hogy az építkezés kezdetekor Mészáros Lőrinc volt a fő tulajdonos, azonban papíron kénytelen volt kiszállni a klubból, miután a felcsúti fociba öntött közpénzmilliárdok megtették a hatásukat és a Puskás Akadémia előkelő helyeken végez az NB I-ben, így az eszéki csapathoz hasonlóan nemzetközi megmérettetéseken is részt vehet.

Ennek ellenére Mészáros Lőrincet a videó tanúsága szerint továbbra is kitüntetett figyelem kísérte. A G7 korábbi cikke szerint kiszállása után hivatalosan főtámogatója a csapatnak, részesedését pedig egy magántőkealapnak adta el, amely mögött ugyan hivatalosan nem tudni, hogy ki áll, de a portál szerint nem nehéz összekötni a Mészáros-birodalommal, így végső soron nem valószínű, hogy túl messzire került a csapattól.