Németország;Magyarország;nagykövet;Schmidt Mária;hülyeség;

A Twitteren nevette ki a nagykövet Schmidt Máriát, aki szerint Németország megszűnt létezni

Kiderült, hogy Németország köszöni, egész jól elvan. 

„Egy pillanatig aggódni kezdtem, amikor Schmidt Mária azt mondta, hogy Németország megszűnt létezni, szóval felhívtam a férjemet Berlinben, és nézzétek, még itt vagyunk” – írta kedd délutáni tweetjében maró gúnnyal Julia Gross, Németország budapesti nagykövete, azután, hogy a Terror Háza főigazgatója nemrég elejtett egy megjegyzést arról, Németország szerinte megszűnt létezni. 

A  misszióvezető videóbeszélgetésben hívta fel a férjét, aki a berlini Bergmannstrasse és a Zossenerstrasse sarkáról jelentkezett be. Elmondta, elég nagy a nyüzsgés, vég nélkül jönnek az emberek, és a változékony idő ellenére tele vannak a kávézók, az üzletek. „Csak annyit tudok mondani, hogy akinek halálhírét keltik, az sokáig fog élni. Üdvözlet Berlinből Budapestnek” – zárta a bejelentkezést Julia Gross férje.

Schmidt Mária vasárnap Bayer Zsolt műsorában mondta, hogy „szerinte” Németország megszűnt létezni. Ez válasz volt a talkshow névadójának a kérdésére, aki  a Terror Háza Múzeum főigazgatója fejtegetései miatt kezdte el firtatni a dolgot. E szerint hogy a berlini kormánykoalíció tagjaként a Zöldek a legnagyobb amerikai „csicskák” és „háborús héják” lettek az orosz-ukrán konfliktus alatt, Németország ráadásul kiutasította az Olaf Scholz kancellára nyíltan sértő megjegyzéseket tevő ukrán nagykövetet. – Van még egyáltalán Németország? - tette fel a mélabús kérdést Bayer Zsolt. Szerintem nincs – felete határozottan Schmidt Mária. 

A kijelentés annak tükrében különösen figyelemre méltó, hogy Schmidt Mária 2017-ben megkapta a Német-Magyar Barátság díjat, amelyet azoknak ítélnek meg, akik sokat tettek a két ország közötti kapcsolatok erősítéséért, nem mellesleg pedig 1990-1991-ben ösztöndíjjal tanulhatott is Németországban, mégpedig a Technische Universität Berlin antiszemitizmus-kutatási intézetében. Mindez nem akadályozta meg abban, hogy többször is meglehetősen bornírt, hamis vádakkal támadja Németországot és a német politikusokat a második Orbán-kormány hivatalba lépése óta.

Orbán Viktor egyébként nemrég, október 10-én találkozhatott Olaf Scholzzal, először a német kancellár 2021. decemberi hivatalba lépése óta.