ATV;Baranyi Krisztina;Pesti Srácok;

„Ócska propagandistáknak nem nyilatkozom” – Beszólt Baranyi Krisztina, megfagyott a levegő az ATV stúdiójában

Ferencváros polgármestere nem tudta, hogy a Pesti Srácok munkatársa is kérdezni fogja őt. Feszült perceket eredményezett, miután ezt élő adásban közölte. 

Teljesen átlagosnak indult péntek reggel az ATV Szigorlat című műsora, ahol Ferencváros ellenzéki polgármestere, Baranyi Krisztina vendégeskedett - illetve a kérdezők közt volt Szalai Szilárd, akit Krug Emília, az ATV műsorvezetője úgy mutatott be, mint a Pesti Srácok újságírója.

A műsor szokásához híven feltette az első kérdést, mely az önkormányzati lakások rezsiszámlájára vonatkozott - ám a polgármester váratlan reakciót adott.

Kicsit kellemetlen helyzetbe hoztak engem, ugye én régóta hangoztatom és megfogadtam, hogy propagandamédiának, ócska, fizetett propagandistáknak soha nem nyilatkozom, úgyhogy most sem fogom ezt megtenni

- jelentette ki Baranyi Krisztina. Ekkor a stúdióban érezhetően megfagyott a levegő. Amikor Szalai Szilárd megjegyezte, hogy a politikus egy meghívásnak tett eleget, akkor úgy felelt:

Én nem tudtam, hogy ön itt lesz és ha tudom, akkor nem jövök el. 

Ezt követően kijelentette, csodálja, hogy „ez a televízió” beenged a stúdióba „ilyen embereket, akiknek az újságíráshoz, a szakmához nulla közük van”. Krug Emília annyit szólt hozzá az elhangzottakhoz, hogy talán az ATV az egyedüli olyan televízió, amely próbál minden oldalról kérdezőt találni, valamint politikusokat. Baranyi Krisztina azonban kötötte az ebet a karóhoz, miszerint a Pesti Srácok nem sajtó, hanem propaganda-termék.

A kerületvezető tartotta magát és nem válaszolt Szalai Szilárd kérdéseire, csak akkor ha azt Krug Emília vagy Kárász Róbert elismételte. Utóbbi az interjú végén annyit mondott, régóta foglalkoznak ezzel a szakmával, de ilyen esettel még nem találkozott. Krug Emília hozzátette, nem is lesz, mivel nem fogják ilyen helyzetbe hozni egyiküket sem, a nézők pedig eldöntik, kinek a reakcióját hogyan ítélik meg. A jövőben pedig minden meghívott vendég tudni fogja, ki lesz a kérdezője. Baranyi Krisztina erre úgy reflektált, 

„ez egy olyan súlyos helyzet (...) hogy én azt is szívesen vállalom, hogy ha többet ebbe a stúdióba nem hívnak meg, de ezt nekem el kellett mondanom”.

Szalai Szilárd végezetül békejobbot nyújtott a polgármesternek, azonban a hallgatásból ítélve ezt a politikus nem fogadta el.