Magyarország;NATO;Svédország;Finnország;

2022-11-24 16:25:00

Orbán Viktor közölte a lengyel miniszterelnökkel, hogy jövő év elején fogadják el Finnország és Svédország NATO-csatlakozását

Tovább húzza-halasztja a jóváhagyást a magyar kormány. 

Állítólag ígéretet kapott arra a lengyel miniszterelnök, hogy Magyarország a 2023-as év első parlamenti ülésén ratifikálja Finnország és Svédország NATO-tagságát. 

„Arra kértem Orbán miniszterelnök urat, hogy a lehető leghamarabb erősítse meg Finnország és Svédország NATO-csatlakozását" - mondta Mateusz Morawiecki a visegrádi csoport vezetőinek találkozóját követő sajtótájékoztatón a Reuters beszámolója szerint.

 - jelentette ki a politikus.

Mindez azért érdekes, mert korábban mi is beszámoltunk a Szabad Európa azon értesüléséről, miszerint december 7-én dönthet az Országgyűlés Svédország és Finnország NATO-csatlakozásáról. A portálnak a NATO parlamenti közgyűlésén Madridban a magyar delegáció tagjaként tartózkodó MSZP-s Harangozó Tamás azt mondta, meglepődve hallotta, amint a belga küldöttség vezetője a következőket mondta felszólalásában. Magyar barátai úgy tájékoztatták, hogy december 7-én szavazhatnak a ratifikációról. Ezután megkérdezte a vele együtt ugyancsak kint tartózkodó fideszes képviselőket, hogy ez igaz-e, amit ők megerősítettek.