korrupció;ügyészség;zárolások;Völner Pál;Schadl György;

2022-11-25 09:09:00

Luxusautókat, ingatlanokat, milliókat foglaltak le a hatóságok Völner Pál családjától

Hosszú a zár alá vett vagyonelemek listája, az ügyészség az elkobzásukat is indítványozta.

Sportautót, luxusterepjárót, ingatlanokat, bankszámlákat és készpénzt is lefoglaltak a hatóságok a korrupcióval vádolt Völner Pál családjától - derül ki a 24.hu által ismertetett vádiratból. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala által lefoglalt vagyontárgyak között egyebek mellett egy tűzpiros, 320 lóerős Porsche Cayman S is található, amely a volt államtitkár 26 éves fiáé.

A lap felidézi, hogy miközben az utolsó elérhető vagyonnyilatkozatai alapján Völner Pál elég szerény körülményeket tudhatott magáénak, ehhez képest bőven volt mit lefoglalni a családtól:

Völner Pál korábban a 24.hu-nak azt mondta, családjának minden vagyona igazolt, legális jövedelemből származik, olyan meg történelemkönyvekben fordult elő, hogy valaki családtagjait ítélet nélkül büntetik meg. A döntések ellen jogorvoslatot kértek, ennek ellenére az ügyészség a lap szerint indítványozta, hogy a bíróság vagyonelkobzást rendeljen el minden lefoglalt vagyonelem esetében.

A Schadl György és 21 társa - köztük Völner Pál - ellen indult szövevényes büntetőügyben egyre több új részlet lát napvilágot, tegnap lapunk is beszámolt róla, hogy megállapodást kötött az ügyészség Schadl György egyik bizalmasával, aki egyebek között a pénzmozgásokat, köztük a kenőpénzek kifizetését is dokumentálta Excel-táblázatban.

A Völner-Schadl üggyel korábban itt és itt foglalkoztunk részletesen.