lopás;rendőrség;Gödöllő;fiatalkorúak;

2022-11-25 09:59:00

11 bűncselekmény után kapcsoltak le négy kamaszt, vittek mindent, ami mozdítható

Egy 14, egy 15, egy 17 és egy 18 éves fiatal az elkövető.

Négy fiatalból álló bűnbandát fogtak el a gödöllői rendőrök, akik a gyanú szerint kocsikat törtek fel, építkezések területére másztak be és amit csak tudtak, vittek. Novemberi elfogásukig 11 bűncselekményt követtek el - olvasható a hatósági honlapon.

Az első bejelentés 2022 szeptemberében érkezett, ekkor a még ismeretlen elkövetők egy Kistarcsán leparkolt kisbuszt törtek fel, s három országúti versenykerékpárt, akkumulátort, ruhákat és sportfelszereléseket loptak el. A sértett becslése szerint több mint másfél millió forintos kár érte. A rendőrség szerint ezt követően sorra érkeztek gépkocsi feltörésekről és lopásról bejelentések a környező településekről. Volt ahonnan csak egy bicskát sikerült lenyúlni és olyan is akadt, amikor egy nyitott autóval simán csak elhajtottak a helyszínről - írták.

A novemberig elkövetett 11 bűncselekménnyel négy kamaszt, egy 14, egy 15, egy 17 éves fiatalt és a 18 éves T. Józsefet kötötték össze, őket a rendőrök előállították. Kiderült, a bűncselekményeket szinte mindig közösen követték el, és egyenlően el is osztották a zsákmányt. A rendőrök a lopott holmik egy részét meg is találták náluk, lefoglalták őket. Tettüket szinte kivétel nélkül és egybehangzóan beismerték.

A Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás és jármű önkényes elvétele bűncselekmény elkövetése miatt folytatja le az eljárást a négy fiatallal szemben - tájékoztatott a hatóság.