Budapest;tanár;XVIII. kerület;kirúgás;díszpolgári cím;Szaniszló Sándor;

Díszpolgári címet és anyagi segítséget ad Budapest XVIII. kerülete a kirúgott karinthys tanároknak

Mihamarabb állást is biztosítanak nekik.

Még ma szavaz a Karinthy Frigyes Gimnázium tanárainak adandó díszpolgári címről Budapest XVIII. kerületének a képviselő-testülete – írja a hvg.hu. Az iskola tanárait még a múlt pénteken terjesztették fel a  díszpolgári címre. Szaniszlp Sándor kerületi polgármester akkor azt mondta, folyamatosan látják azt, hogy az ország legkiválóbb iskolái között van a Karinthy Frigyes Gimnázium, ami nem lehetne így kiváló pedagógusok, még kiválóbb tanárok és végzősök nélkül, ezért kapják meg a tanárok jövőre a díszpolgári címet.

Az ma derült ki, hogy díszpolgári címre váró pedagógusok közül hatot rendkívüli felmondással kirúgtak a részvétel miatt a tanárok és a diákok hónapok óta tartó tiltakozó akcióban, ami után Szaniszló Sándor polgármester (DK) Facebook-posztban jelezte, a XVIII. kerület már korábban tízmillió forintot különített el a költségvetéséből arra az esetre, ha kerületi pedagógusokat retorzió érné a tiltakozásuk miatt.

Írt arról is a politikus, hogy javaslatot tesz a kerületi képviselőknek, ebből a keretből fejenként egymillió forintból támogassák a hat elbocsátott tanárt. „Természetesen mindent megteszünk annak érdekében is, hogy nekik az önkormányzat égisze és védőszárnyai alatt mihamarabb állást biztosítsunk – fűzte hozzá.