elnök;Tarlós István;Hungaroring;felügyelőbizottság;

2022-12-01 14:58:00

A Hungaroring felügyelőbizottsági elnöke lett Tarlós István

A Hungaroring felügyelőbizottsági elnökének 2021-ben több mint 2 millió forint volt az éves díjazása. A MÁV-tól érkező volt főpolgármester továbbra is Orbán Viktor tanácsadója.

A Hungaroring felügyelőbizottsági elnöke lett a MÁV igazgatótanácsából érkező Tarlós István – adta hírül csütörtökön a hvg360.

A mogyoródi Forma–1-es autóverseny-pályát üzemeltető cég jelenleg tulajdonosváltáson megy át, miután Palkovics László lemondása után – a Technológiai és Ipari Minisztérium feladatait több tárca között elosztva –, a Hungaroring az új energiaügyi miniszterhez, Lantos Csabához került.

Mint arról a Népszava is beszámolt, november közepén derült ki, hogy Tarlós távozik a MÁV igazgatótanácsából. A portál szerint ezt összefüggésbe hoztak azzal, hogy a vasúttársaságot ezentúl Lázár János beruházási és közlekedési miniszter felügyeli, Lázár és Tarlós viszonya pedig nem felhőtlen. Tarlós azonban határozottan állította, hogy lemondását még azelőtt benyújtotta, hogy a kormányátalakítás kiderült volna.

Mint azt megjegyzik, a Hungaroringnél valójában már októberben megszületett a döntés az felügyelőbizottsági elnöki tisztségről, ám a cégbírósági bejegyzése csak most történt meg. A volt főpolgármester a miniszterelnöki tanácsadói posztját is megtartotta. A Hungaroring felügyelőbizottsági elnökének 2021-ben több mint 2 millió forint volt az éves díjazása.