tiltakozás;iskola;tanárok;szülők;fenyegetőzés;II. kerület;polgári engedetlenség;

2022-12-05 11:24:00

Hétfő reggel is volt tiltakozás, szülők álltak ki egy második kerületi iskola kirúgással fenyegetett tanárai mellett

A Pasaréti Szabó Lőrinc Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium előtt néhány tucat szülő jelent meg. Petíciót is indítottak.

Szülők álltak ki hétfő reggel a 2. kerületi Pasaréti Szabó Lőrinc Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium (SZLI) épülete előtt az iskola tiltakozó tanárai mellett – írja a hvg.hu.

Mint arra a portál felhívja a figyelmet, a szülők petíciót is indítottak, ebből kiderül, hogy több tanárt fenyegettek meg itt is kirúgással. A portál helyszíni tudósítása szerint hétfő reggel valamivel 8 óra előtt néhány tucat szülő gyűlt össze az iskola előtt, akik „Nincs tanár, nincs jövő” feliratú transzparenst tartottak a bejárat előtt.

„Nem csak a pedagógusok csatája ez" – mondta a gimnázium egyik tanára az iskolakezdés előtt az összegyűlt szülőknek. Szerinte

„Nagyon-nagyon hálásak vagyunk a kiállásért, amelyet értünk tanúsítanak” – tette hozzá. Ezután a tanárok indították a tapsot a szülőknek, mire a szülők megtapsolták a tanárokat.

A környéken elhaladó autók sofőrjei közül többen dudálással biztatták a pedagógusok mellett kiálló szülőket. Az akciót az iskolába járó gyerekek közül néhányan az ablakból figyelték.