egyetem;Győr;Palkovics László;

Palkovics László lett a Széchenyi István Egyetem kuratóriumának elnöke

Ez az az egyetem, ahol Szijjártó Péter és Dézsi Csaba András győri polgármester is kuratóriumi tagok.

Korábban is keringett erről szóbeszéd, immár azonban hivatalos, hogy Palkovics László nemrégiben távozó technológiai és ipari miniszter lett a győri Széchenyi István Egyetem kuratóriumának elnöke. A Telex felidézi, ez az az egyetem, ahol Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Dézsi Csaba András győri polgármester is kuratóriumi tagok. 

Mindeközben a felsőoktatási intézmény rektora, Baranyi Péter Zoltán lemondott a tisztségéről, így a kuratórium a közeljövőben új rektort nevez ki. A rektor megbizatása eredetileg négy évre szólt volna, 2021. július 1-jén nevezte ki Áder János akkori köztársasági elnök.

Kuratóriumi tagságáról lemondott továbbá Bokor József akadémikus, helyette a vagyonkezelő és az újonnan létrehozott inkubációs holding technológiai és kutatásvezetői alelnöki tisztségét látja el a továbbiakban.

Palkovics László Knáb Erzsébetet váltja új pozíciójában, ő az inkubációs holdingot fogja vezetni, továbbá a fenntartó közalapítvány egyetemi stratégiai ügyekért felelős kuratóriumi tagjaként tevékenykedik majd. A vagyonkezelő holding vezetői feladatait Palkovics László látja el.