rendőrség;rendőrkutya;kábítószer-kereskedelem;

2023-01-02 11:24:00

367 millió forintnyi drogot találtak egy szegedi férfinál, de azt állítja, ő nem kábítószerkereskedő

A rendőrség valamiért nem hitt neki, így aztán letartóztatásban hűsöl.

62 kilogramm kábtószert fogott a rendőrség Tico, egy drogkereső malinois kutya segítségével egy szegedi mélygarázsban - tájékoztatott honlapján a rendőrség.

A 47 éves szegedi férfit december 29-én fogták el, azzal gyanúsítják, hogy lakóhelyén különböző típusú kábítószerekkel látta el kiterjedt vásárlói körét. F. Józsefet Szeged északi városrészének egyik utcájában kapcsolták le, a nála lévő nylonzacskóból pedig amfetamin és kokain került elő.

F. József a kábítószerbirtoklás tényét nem tagadta, az azzal való kereskedést azonban már igen. Ez igen érdekesnek bizonyult, ugyanis a rendőrök Tico segítségével egy rendszám nélküli autót találtak tele kábítószerrel, aminek indítókulcsa meglepő módon épp az elfogott férfi zsebében lapult. Az első és a hátsó ülés közötti padlózaton, valamint a csomagtartóban fekete nylonzacskókat találtak, tele rakva különböző állagú anyagokkal. Három csomagban kokain, négy csomagban MDMA tabletta, nyolc csomagban amfetamin, míg 46 csomagban marihuána volt. A kokain és a tabletták egy-egy kilogrammot nyomtak, az amfetain 8 kilogrammot, a növényi törmelék pedig több mint 50 kilogrammot - írta a hatóság.

A férfitól mindezeken kívül lefoglaltak három gépkocsit és 20 nagyértékű karórát, összesen 20 millió forint értékben.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szegedi nyomozói a 47 éves F. Józsefet jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amit az ügyészség indítványára a bíróság el is rendelt. A férfi terhére rótt bűncselekmény 5 évtől 20 évig, vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - közölte a rendőrség.

A drogkereső eb, Tico egyébként származására nézve belga juhászkutya, e kutyafajta magyarországi példányai különösen eredményesek. 2016-ban például egy magyar tulajdonban lévő malinois, Lito nyerte meg a Belga Juhászkutyák Világbajnokságát.