oktatás;sztrájk;diáktüntetés;tanárok;szolidaritás;

Diákok százai tüntettek péntek reggel az Astoriánál az oktatás helyzete miatt

A szervezők állítása szerint a keddre tervezett országos ülősztrájkon túl is folytatják.

Diákok százai gyűltek össze péntek reggel az Astoriánál, hogy szolidaritást vállaljanak az oktatás helyzete miatt sztrájkoló tanáraikkal – adta hírül a hvg.hu.

A portál szerint a félórás figyelemfelkeltő demonstráción elvétve felnőtteket is lehetett látni. A tiltakozók az oktatásügyi tüntetésekről ismert szlogeneket skandálták, például „Nincs tanár, nincs jövő!", „Szabad ország, szabad oktatás", és természetesen a Grund sem maradhatott el. A tüntetőket dudálással biztatták a mellettük elhaladó autósok.

A „Kedves Budapest! Még mindig elegünk van! – Tüntetés az oktatásért" elnevezésű megmozdulást az Eötvös József Gimnáziumba járó diákok szervezték, akik felhívták a figyelmet arra, hogy  

„A pedagógusok lassan egy éve vívnak szüntelenül csatát a kormányzattal, heti rendszerességű sztrájkokkal és polgári engedetlenséggel. Ezen héten országos sztrájkban vesznek részt a tanáraink, kockáztatva ezzel az egzisztenciájukat. Mutassuk meg kiállásunkkal, hogy mellettük állunk!”

A demonstráció nyolc órakor véget ért, a szervezők állítása szerint a keddre tervezett országos ülősztrájkon túl is folytatják.