Demokratikus Koalíció;mutyizás;Nemes László;

2023-01-31 20:21:00

Trükközhetett a taxikártyákkal, sikkasztás miatt gyanúsítottként hallgatták ki az egyik DK-s önkormányzati képviselőt

Úgy tűnik, néha még 57 litert is tudott tankolni autója amúgy 50 literes tankjába. 

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy férfit gyanúsítottként hallgatott ki sikkasztás bűntett megalapozott gyanúja miatt” – közölte a Mandiner érdeklődésére a rendőrség azt követően, hogy a kormánypárti portál úgy értesült, hogy az érintett nem más, mint a Demokratikus Koalíció pesterzsébeti önkormányzati képviselője, Nemes László. 

Az írásban emlékeztet, hogy az ügyben még tavaly nyáron tett feljelentést a helyi Fidesz-frakció, ám saját önkormányzata ugyancsak a hatóságokhoz fordult. A gyanú szerint az ellenzéki politikus családja is használhatta a számára kijelölt taxikártyákat. A kormánylap megjegyzi, hogy Nemes László 2,6 millió forintért tankolt üzemanyagot 2019 ősze óta Skoda Octaviájába, ami ugyan dízeles, de időnként benzinre is költött, méghozzá nem éppen keveset. 

A Mandiner kereste az érintettet is, mire ő emelt hangon visszakérdezett, hogy a lap honnan szerzett tudomást ezekről az információkról. „Ha egy ilyen jogi eljárás elindul, azt a rendőrségen és a bíróságon kell folytatni. Úgy gondolom, ha a jogi eljárás befejeződik, mindannyian okosabbak leszünk” - fogalmazott Nemes László.