hangfelvétel;korrupció;botrány;Répássy Róbert;Völner Pál;Varga Judit;Keresztes László Lóránt;Schadl György;

2023-02-13 18:44:00

Lapít a minisztérium, nem árulják el, találkozott-e Varga Judit Schadl Györggyel

Két beadványra is ugyanazt a sablonválaszt küldte Répássy Róbert államtitkár.

Az LMP-s Keresztes László Lóránt érdeklődött Varga Judit igazságügyi miniszternél, a Schadl-Völner-botrány egy-egy kiszivárgott hangfelvételével összefüggésben.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő két felvételhez köthetően adott be egy-egy kérdést. A felvételek tartalmáról korábban lapunk is beszámolt: az egyik tanúsága szerint Schadl György Völner Pál közbenjárásával találkozót kért Varga Judittól egy hétfő délelőtti időpontra, egy másikon pedig a bukott államtitkár arról beszélt, tud olyat mondani, hogy „egy-két embernek meginogjon a széke.” Ezekkel kapcsolatban Keresztes László Lóránt az alábbi kérdéseket fogalmazta meg:

Válasz gyanánt Völner Pál utódja, Répássy Róbert igazságügyi államtitkár írta meg a nagy semmit: szó szerint ugyanazt a szöveget küldte a két beadványra, amiben egyik feltett kérdésre sem válaszolt. Annyit jelzett csupán, hogy a magyar állam működése a hatalom megosztásának elvén alapszik, a bizonyítékok értékelése pedig nem tartozik a kormány hatáskörébe. Az Igazságügyi Minisztérium folyamatban lévő bírósági eljárásokról nem nyilvánít véleményt - tette még hozzá.

A Schald-Völner-ügyről itt írtunk bővebben.