Hadházy Ákos;Horváth András;Integritás Hatóság;

Hadházy Ákos szerint egy pékárucégnél dolgozott korábban az Integritás Hatóság személyzeti vezetője, aki szerint Horváth András nem alkalmas a korrupció üldözésére

A személyzeti vezető közölte a NAV volt munkatársával, hogy bármiről beszélgethetnek, de felvenni nem fogják. 

„Ő az az ember, aki szerint Horváth András (»zöld dossziés« ex-NAV-os hős) nem alkalmas az új »korrupcióellenes« hatóság vizsgálói pozíciójára. Mert szerinte »nem illik a hatóság elképzeléseibe«” - írta csütörtök délelőtt Facebook-oldalán Hadházy Ákos.

A független országgyűlési képviselő ezzel a kommentárral tudatta, hogy az Integritás Hatóság személyzeti vezetője mostani munkahelye előtt egy pékáruban utazó cégnél, azt megelőzően egy biztosítónál, azelőtt pedig egy nemzetközi cég orosz részlegénél volt HR-es. Az illető egyébként január óta dolgozik ebbben a pozícióban. 

„Biztos hatalmas tapasztalata van közigazgatásban, hivatali működésben, kormányzati és civil kapcsolattartásban. És így biztosan nagyon profin, nagyon függetlenül el tudja dönteni, hogy Horváth András alkalmas-e vizsgáló munkakörre, vagy sem” – ironizált a politikus. Hozzátette, az, hogy a szerinte egyik „legelkötelezettebb, legprecízebb és legtisztességesebb korrupcióellenes” szakemberre nem tart igényt a „Korrupcióellenes Sóhivatal”, csak egy kisebb bizonyíték arra, miszerint a szervezet nem független és nem alkalmas az uniós ügyészség helyettesítésére. Úgy véli, ez már tudható hivatal a hatásköreiről szóló törvényből és abból, hogy vezetőjének kinevezésekor a pályázatok beérkezése után határozták meg, melyik kritérium hány pontot írt. 

„Horváth Andrást még elbeszélgetésre sem hívták amúgy be, amikor erre rákérdezett, a HR-es azt közölte vele, hogy jöhet beszélgetni bármiről, de felvenni biztosan nem fogják” - zárta sorait Hadházy Ákos.