Orbán Viktor;Egyesült Államok;vádemelés;Donald Trump;

Orbán Viktor Twitteren állt ki a pornósztár megvesztegetésével megvádolt Donald Trump mellett

Ismét kifejezte féktelen rajongását a miniszterelnök.

Amint azt lapunk is megírta, történelmi, de egyben veszélyes pillanathoz érkezett az Egyesült Államok, miután először, de valószínűleg – a közeljövőre nézve sem – utoljára fordult elő, hogy büntetőeljárás indult egy volt amerikai elnökkel, Donald Trumppal szemben.

A Donald Trump elleni vádemelés egyes félelmek szerint a 2021. január 6-i Capitolium elleni ostromnál tapasztalt erőszak megismétlődését hozhatja, miután a milliárdos március közepe óta hergeli híveit a szerinte politikailag motivált eljárás és az azt felügyelő manhattani ügyészség ellen. Az igazságszolgáltatás hiteltelenítésére irányuló törekvéseit a volt elnök pártbéli riválisai is támogatják.

A volt elnök azonban mindemellé most megkapta a mindent eldöntő támogatást: Orbán Viktor miniszterelnök a Twitteren üzent bálványának.

„Folytassa a harcot, elnök úr! Mi önnel vagyunk!”

A manhattani vádesküdtszék csütörtök este szavazta meg a vádemelést Trump ellen a 2016-os elnökválasztási kampány idején Stormy Daniels pornószínésznőnek kifizetett hallgatási pénzzel összefüggésben. A gyanú szerint a milliárdos utasította arra egykori ügyvédjét és intézőjét, az ügyben már korábban elítélt Michael Cohent, hogy adjon saját zsebéből 130 ezer dollárt a felnőttfilmesnek. A pornószínésznő azért kapta az összeget, hogy ne beszéljen a sajtónak azon állításáról, miszerint Trump 2006-ban házasságtörő viszonyt folytatott vele. Maga a kifizetés önmagában nem volt illegális, de a volt elnök vélhetőleg szabálysértést követett el, mivel Cohent utólag úgy kompenzálta, hogy azt ügyvéddíjként számolta el.