ellenzék;Debrecen;Kósa Lajos;víz;akkumulátorgyár;

2023-04-04 20:44:00

Kósa Lajos: Van ugye csapadék, felszíni víz, talajvíz, rétegvíz, artézi víz, meg kéne nézni mindegyiket

Beszélt még arról is, hogy az ellenzék nem érti, mit szeretnének a magyar emberek, ezért bukik el folyton. Plusz Gyurcsány Ferenc.

Az egész egy politikai kampány. Az LMP meg akarja csinálni magát, mint Magyarország zöld pártja, talál egy témát, ez most épp az akkugyár. A tényekkel tökéletesen ellentétes az, amit mondanak - jelentette ki a Fidesz országgyűlési képviselője a Hír TV-ben kedd este.

Kósa Lajos mindezt azzal kapcsolatban mondta, hogy előtte az ellenzéki párt társelnöke volt a műsor vendége, aki környezetvédelmi aggályait hangoztatta a kínai cég, a CATL Debrecenben épülő akkumulátorgyárával kapcsolatban. A kormánypárti politikus kifejtette, a debreceni teljes vízkapacitás naponta 95 ezer köbméter, amiből a városban nem használnak el negyvenezret sem. A kínai cég közlése szerint nekik napi közel négyezer köbméter kellene. Most akkor hol nincsen víz? - tette fel a költői kérdést.

Kifejtette, alapvető fogalmak keverednek, „van ugye csapadék, felszíni víz, talajvíz, rétegvíz, artézi víz, most akkor meg kellene nézni mindegyiket... ez egy abszolút szakmai vita” - fejtegette. Ő ugyan nem hiszi, hogy elsivatagosodik a város, de ez majd kiderül évek múlva. Emlékeztetett, hogy az LMP kezdeményezett egy helyi népszavazást, amit átengedett a helyi választási bizottság. Ám a párt egyet sem gyűjtött, mert nem volt tőlük egy ember sem, aki bemenjen oda, és legalább egyvalaki felvegye az aláírt íveket. 

- tette fel újabb költőinek szánt kérdését.

A kampányfinanszírozás átalakításával kapcsolatban pedig azt mondta, nem kényszeríti egybe senki sem az ellenzéket. El kell nyerni a választópolgárok többségének szimpátiáját - magyarázta. Ráadásul az ellenzék indult már mindenhogy, négy egymás utáni alkalommal mindig kétharmaddal nyert a Fidesz. Tehát nem a struktúrában van a probléma, vagy a választási szisztémában, hanem az ellenzék nem érti a magyar választóknak azt a részét, hogy mit szeretnének ők. Nem képesek bizalmat ébreszteni maguk iránt, ami nem meglepő, hiszen az ellenzék központi figurája az a Gyurcsány Ferenc, aki a szemébe hazudott az országnak - vélekedett Kósa Lajos.