Magyarcsanád;Oroszlány;időközi önkormányzati választás;Tarnabod;

Időközi önkormányzati választást tartanak Tarnabodon és Oroszlányban

Tarnabodon polgármestert, Oroszlányban önkormányzati képviselőt választanak. Ezenkívül Magyarcsanádon is választást tartanak, a roma nemzetiségi választók négy települési nemzetiségi önkormányzati képviselőt választanak.

Időközi önkormányzati választást tartanak ma két településen: Tarnabodon polgármestert, Oroszlányban pedig önkormányzati képviselőket választanak.

A Heves vármegyei Tarnabodon azért rendeznek választást, mert a községet 2001 óta irányító Pető Zoltán január 23-án meghalt. Az időközi választáson három független jelölt indul, a választói névjegyzékben közel 450 választópolgár szerepel.

A Komárom-Esztergom vármegyei Oroszlányban a 4. számú egyéni választókerület önkormányzati képviselőjének lemondása miatt tartanak választást. A képviselő-választáson öten indulnak: ketten függetlenek, valamint a Megoldás Mozgalom, a Mi Hazánk Mozgalom és a 12 fős képviselő-testület 8 tagját adó Oroszlányiak Lokálpatrióta Köre indít jelöltet. A választói névjegyzékben 1760-an szerepelnek.

A Csongrád-Csanád vármegyei Magyarcsanád roma nemzetiségi választói négy települési nemzetiségi önkormányzati képviselőt választanak.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Kérsemjén roma nemzetiségi választói települési nemzetiségi önkormányzati képviselőket választottak volna, de ez a választás a szükséges számú jelöltek hiányában elmarad.