kordon;Karmelita kolostor;Orbán Balázs;Orosz Anna;

Orbán Balázs a kordonbontásról: nem túl logikus megostromolni egy építési területet

A miniszterelnök politikai igazgatója még sisakot is adna a Momentumnak, hogy képviselőik betarthassák a munkavédelmi előírásokat. 

Önök kordonnal választják el magukat az emberektől, akiket képviselniük kellene - jelentette ki az Országgyűlés hétfői ülésén a Momentum országgyűlési képviselője.

Orosz Anna felidézte, hogy a múlt hét hétfőn diákok, szülők és tanárok tüntettek a Belügyminisztérium épülete előtt, majd később a Karmelita kolostor elé vonultak. Az ellenzéki politikus szerint a minden elemében jogos tüntetésre rendőrsorfal és könnygáz volt a válasz - bármilyen előzetes figyelmeztetés nélkül, a tüntető gyerekek és fiatalok arcába.

A Fidesz propagandában a gyermekvédelem kifejezése gyakoribb, mint a kötőszavak használata. Érdeklődve kérdezem tehát: mostantól ez kell a gyermekek védelme alatt érteni? Csak a miheztartás végett gondoltam, tisztázzuk, mire számítsunk a jövőben - tette fel kérdését Orosz Anna. 

 Magyarországon az a szabály van érvényben, hogy tüntetni szabad, erőszakoskodni nem szabad ennek az egyszerű alapszabálynak a betartását kérjük mindentől - hangsúlyozta a miniszterelnök politikai igazgatója.

 „Számomra nem tűnik túl logikusnak megostromolni egy építési területet, de ilyet még nem nagyon látott a világ. Az erőszakoskodó baloldal ezt is meghonosította a magyar politikai kultúrában. Mi is érdeklődéssel figyeljük, hogy ez hova tud fejlődni”

- fogalmazott Orbán Balázs. 

Orosz Anna viszontválaszában kijelentette, a kordon jogszerűtlenül lett felhúzva. „Semmi mást nem szolgált, csak azt, hogy önöket elválassza azoktól az emberektől, akiket képviselniük kellene, és ezért bontja azt le a Momentum frakció újra és újra” - tette hozzá.

Orbán Balázs minderre úgy reagált, hogy mindent megértenek, csak arra kérte az ellenzéki politikusokat, tartsák be a munkavédelmi előírásokat. Ha védősisakra van szükség, akkor szívesen állunk ez ügyben is rendelkezésükre. Nem tudom, hogy lila színű van-e, de sárga színű bizonyosan van - bökött oda.