Balatonfüred;Kutatóközpont;Hadházy Ákos;takarító;uniós projekt;őrző-védő;röntgenkészülék;

2023-05-14 11:58:00

A 820 milliós füredi „kutatóközponthoz” kellett még egy röntgenosztály, őrző-védő cég nyert rá uniós pénzt

30 millió forint pályázati forráshoz jutottak.

Ahogyan arról mi is írtunk, három építőipari cég 820 millió forintot kapott infarktuson átesett betegek rehabilitációjának kutatására Balatonfüreden EU-forrásokból. Azonban az abból felépült luxuslakások és magánklinika felfuttatásához kellett egy komplett röntgenosztály is, amelynek kialakítására egy őrzéssel-védéssel és takarítással foglalkozó cég kapott kereken 30 millió forint uniós támogatást – vette észre a füredi épületen utólag egy kisebb „köszönőtáblán” Hadházy Ákos.

Az elképesztő, uniós forrásokat felhasználó újabb gyanús üzletről a képviselő Facebook-bejegyzésében megjegyezte, hogy az érintett társaság, az Árgus-Security Kft. honlapján is szerepel. – Cinikusan azt írják, hogy újabb területen szeretnék megvetni a lábukat, pedig akkora hülyeségeket írtak bele a pályázatba, hogy leesett az állam: az állították például, hogy a digitális röntgen „jelenleg Magyarországon rendkívül ritka megoldásnak mondható”, pedig már 15 éve megjelentek az állatorvosi rendelőkben is – írja Hadházy.

Az ellenzéki politikus szerint „az őrző-védő cég ugyanahhoz az Apáthy családhoz köthető, mint az három építőipari cég, amely 820 millió forintot kapott infarktuson átesett betegek rehabilitációjának kutatására Balatonfüreden. Kiemelte, hogy a véletlenül bemásolt szöveg szerint a magánklinika orvosi eszközeinek zömét itt is egy bizonyos „Zoli” útmutatása alapján vették a kutatóközponthoz.