kannabisz;Hadházy Ákos;Nyírmártonfalva;lombkoronasétány;

2023-05-22 09:20:00

Hadházy Ákos: Kannabisz nő a lombkoronasétány körül

Kezd egészen új értelmet nyerni a történet.

„Kender (azaz kannabisz) nő a lombkorona nélküli lombkoronasétány körül” – erről Hadházy Ákos tájékoztatott a Facebookon, mellékelve a sétány környezetéről készített fotókat, amelyek valóban erre engednek következtetni.

A független országgyűlési képviselő erről egy növényvédő szakembert is megkérdezett, aki arról informálta, hogy amit látunk, az valószínűleg a Cannabis sativa lesz, ennek hatása elmondása szerint „agytekerős”, „flesselős”, „nevettetős”. Az is előfordulhat, hogy a kisebb hatóanyag tartalmú Cannabis ruderalisról van szó, ami az allergizáló hatása miatt problémás. Biztosabbat akkor lehet mondani, ha nagyobbra nő a növény - ismertette a politikus.

„Hogy a fideszes polgármester a fű termesztéséből akarja-e tovább finanszírozni a lombkorona ösvény 60 milliós támogatásán szerzett hatalmas veszteségeit, (miért ne, ha már szegénynek az erdőt is ezért kellett kivágnia, elmondása szerint), esetleg ezzel akarja kezelni a lebukás miatti stresszt, vagy csak többet kellene kapálnia, az majd így csak később derül ki” - kommentálta Hadházy a fejleményt.