korrupció;tárgyalás;vallomás;Völner Pál;

Völner Pál Varga Judit és Bayer Zsolt sms-eit is bevitte a bíróságra

Szerinte Varga Judit elődjét, Trócsányi Lászlót is meg kellene hallgatni az ügyben. Koncepciós pert emleget.

Kedd délelőtt a Fővárosi Törvényszéken vallomást tesz a másodrendű vádlott, Völner Pál az Igazságügyi Minisztérium volt államtitkára. A bukott fideszes politikus eddigi mondanivalójáról már beszámoltunk, a tárgyalás egyik pillanatában pedig ismét bejelentette, hogy tanúként meghallgattatná Trócsányi László volt igazságügyi minisztert, Molnár Zoltán exállamtitkárt, illetve Vízkelety Mariann, Hajas Barnabás államtitkárt is.

Kedd délelőtt a Fővárosi Törvényszéken vallomást tesz a másodrendű vádlott, Völner Pál az Igazságügyi Minisztérium volt államtitkára.

Völner Pál szerint államtitkárok közvetlenül a miniszter alá tartoztak, 2014-tól pedig Trócsányi László volt a tárca vezetője. A „kiváló szervezetet kiépítő” Trócsányi László volt, aki államtitkáraival közvetlen kapcsolatban volt, ha bármilyen szabálytalanságról tudott volna, akkor intézkedik. A közigazgatási államtitkári tisztséget Molnár Zoltán töltötte be, akihez 2015 és 2019 alá tartoztak a végrehajtói kar ügyei, Vízkelety Mariann pedig ténylegesen kinevezte a végrehajtókat. Szerinte ezek az emberek tájékoztatni tudják a bíróságot, hogy ő semmilyen módon nem befolyásolta a végrehajtói kinevezéseket.

Völner Pál meghallgatná Varga Juditot, sms-ket is mutatott a jelenlegi igazságügyi minisztertől, de utalt rá, hogy mindenki kért tőle információt, így van egy sms-e Bayer Zsolttól is. Szerinte Varga Judit nyilatkozni tud arról, hogy államtitkárok nem álltak egymással kapcsolatban. – Miniszter asszony szorosan kézbe tartotta a minisztérium ügyeit, nyomon követte a végrehajtói pályázati kiírások elemeit, kérte, hogy ha van eredmény, akkor tájékoztassam őt – mondta.

Völner Pál ennek bizonyításául három sms-t nyújt be a bíróságnak Varga Judittól. 2019 novemberben, 2020 januárjában és 2021. május 11-én váltottak üzenetet, de Varga Judit kért tőle tájékoztatást közjegyzői kinevezéséről is.

Völner Pál szerint számos sms igazolja, hogy őt mindenféle ügyekben megkerestek politikusok, polgármester államtitkárok. ’Konkrétan megemlíti, hogy 2019 júliusában Bayer Zsolttól kapott smst, aki egy orvos ügyében érdeklődött, mivel pereskedett egy kórházzal, és őt kérte, hogy meg tudná-e nézni. 

Korábban a lehallgatási jegyzőkönyvek szerint Völner Pál büszkélkedett a felesége előtt, hogy mondhat ezt-azt és akkor pár embernek meginog a széke.