ügyészség;vádemelés;kiskorú;nemi erőszak;II. és III. kerület;

2023-05-26 12:27:00

Csaknem tíz év után vádat emeltek a férfi ellen, aki Budapesten megerőszakolt egy kiskorú lányt

Az nem világos, miért csak most.

Vádat emelt a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak miatt egy 40 éves férfival szemben, aki még 2013-ban megtámadott és megerőszakolt egy akkor 17 éves lányt a II. kerületben – derül ki a Fővárosi Főügyészség pénteki közleményéből.

Az ügyészség végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a férfival szemben.

A beszámolóból nem derül ki, miért csak most emeltek vádat a férfi ellen.

A vádirat szerint a vádlott 2013. július 29-én éjjel a II. kerületben figyelt fel a buszról leszálló, hazafelé tartó 17 éves lányra, akit követni kezdett. Amikor a férfi utolérte a fiatal lányt, mellé lépett, egy hirtelen mozdulattal kitépte a kezéből a telefonját, majd rátámadt. Lefogta a lány karjait, és befogta a száját, majd a vállára emelte és akarata ellenére egy közeli bokros területre vitte. A sértett próbált védekezni, ütlegelte a vádlott hátát, és segítségért kiabált.

A bokros területen a vádlott a sértettet a földre kényszerítette, az orrát és száját is befogta, ezért a megfélemlített, levegő után kapkodó lány egy kis idő múlva felhagyott az ellenállással. A vádlott a kiskorú sértettet ezután megerőszakolta, majd kivette a sértett táskájából lakcímkártyáját, megnézte rajta, hogy hol lakik, majd annyit mondott neki, hogy ne jelentse fel. A sértett ezt követően egy alkalmas helyzetben ott hagyta a vádlottat, és haza sietett, ahol az édesanyja értesítette a rendőrséget.