Dél-Korea;életveszély;utasszállító;

Videón, ahogy nyitott ajtóval száll le egy repülőgép Dél-Koreában

Ugyanis az egyik utas kinyitotta a magasban. Már a rendőrség vendégszeretetét élvezi a közveszélyes mutatvány miatt. 

Mind a 194 utas életben maradt annak a repülőgépnek a fedélzetén, amely pénteken délelőtt nyitott ajtóval landolt a dél-koreai Daegu nemzetközi repülőterén - írja a BBC.

A járat éppen leszállni készült, amikor egy harminc éves utas kinyitotta a vészkijárati ajtót a földtől nagyjából 250 méteres magasságban. A légiutas-kísérők nem tudták megállítani a férfit, mivel már a leszálláshoz készültek. Elmondásuk szerint az illető szeretett volna kiugrani.  A közösségi médiában elterjedt egy videofelvétel, ahogy a gép nyitott ajtóval repül.

A történteket követően eluralkodott a pánik. „Káosz volt, az ajtóhoz közel álló emberek sorra elájultak, miközben a légiutas-kísérők pedig a rádión keresztül orvosokat hívtak a fedélzetre. Azt hittem, hogy a gép felrobban és meghalok” - mondta el az ország közszolgálati hírügynökségének az egyik utas. Több iskolás gyerek is volt a fedélzeten, akik egy hétvégi sporteseményre tartottak. Közülük többen remegtek, sírtak és megrémültek a történtek miatt. 

A rendőrség szerint a gyanúsított nem adott magyarázatot tettére és ittas sem volt. A hatóságok közölték, nehéz vele a kommunikáció, ám nyomatékosították, kivizsgálják a bűncselekmény indítékát.