Karácsony Gergely;Civil Összefogás Fórum;

Budapest lakói nem nyeretlen kétévesek - Így támadja Karácsony Gergelyt a CÖF

A kormánycivilek vezetője szerint egy önismeret és önbírálat nélküli főpolgármester sajnálatot sem érdemel.

„Tisztelt Főpolgármester Úr! Öntől lakógyűlésre kaptam meghívót. Ennek a levélnek a tartalmát politikai tanácsadói biztos jól megrágták, mielőtt nem kis összegért útjára bocsájtották a kormányt kritizáló összefoglaló véleményét” .- kezdődik az a nyílt levél, amelyet a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) kuratóriumi elnöke tett közzé pénteken.

Csizmadia László kifejtette, a lakók által megbízott közös képviselők éves közgyűléseken bemutatják gazdálkodásuk eredményeit, pontról pontra elszámolnak a rájuk bízott befizetésekkel. Vállalják munkájuk minősítését, rossz esetben munkaviszonyuk felmondását. „Főpolgármester úr az ilyen részletes megméretésnek nem teszi ki magát. Tudja, hogy munkájának »gyümölcse« Budapest csődje!” - jelentette ki.

A fideszes álcivilek vezetője szerint mint budapesti lakos joggal érezheti úgy, hogy Karácsony Gergely regnálásának utolsó éve sokba fog kerülni nekünk, adófizetőknek. Újabb és újabb hitelfelvételek jönnek, mert különben bezárhat a Városháza. 

„Budapest lakói nem nyeretlen kétévesek. Amikor Ön törvényi kötelességét megszegve nem fizeti meg az alacsonyabb bevételű sorsot élő önkormányzatoknak a szolidaritási adót, egyszerűen fogalmazva törvényt sért”

- fogalmazott.

Megjegyezte, hogy ha Karácsony Gergely nemzeti konzultációt akart volna, siralmas végeredményre számíthatna, tekintve, hogy a főváros a nemzeté is. Emellett a városvezető „autósokra vonatkozó fóbiája a számtanra is igaz”, mivel ha a 240 milliárd indulótőkéből levonjuk az 50 milliárd szolidaritási adót, az egyenlő lesz +190 milliárddal. Hol van a pénz? - tette fel a kérdést. 

„Szakmai tudás, vezetői erények, készségek hiányában ne kísérletezzen tovább. Budapest lakói 2024. nyarán talpára útilaput kötnek. Most már tisztában vannak azzal is, hogy egy önismeret és önbírálat nélküli főpolgármester sajnálatot sem érdemel. Kijelentése, hogy Magyarország és Oroszország háborúban áll, egyéb hazugságai közé sorolandók. Az Ön háborúja Gyurcsány Ferenccel zajlik, ahol meglátásom szerint egyikük sem nyerhet” - zárta sorait Csizmadia László.