rendőrök;hivatalos személy elleni erőszak;Fekete-Győr András;

Fekete-Győr Andrást felmentették, párttársa azonban felfüggesztett börtönt kapott, amiért megdobálta a rendőröket

Aki emellett egy gázspray-vel is lefújta a Parlamentet védő egyenruhásokat. 

Felmentette a hivatalos személy elleni erőszak vádja alól a Momentum országgyűlési képviselőjét, korábbi elnökét pénteken a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

Fekete-Győr András és Józsefváros önkormányzati képviselője, Szarvas Koppány Bendegúz az ügyészség szerint 2018 decemberében, az úgynevezett „rabszolgatörvény” elleni tüntetések alkalmával füstgyertyát és pirotechnikai eszközöket dobáltak a Parlament biztosítását végző rendőrök felé. A Telex mandinerre hivatkozó beszámolója szerint Szarvas Koppány Bendegúzt csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal vádolták meg, míg Fekete-Győr András szintén emiatt miatt ülhetett a vádlottak padjára. Egyikőjük sem tagadta, hogy dobáltak a tüntetésen, de azt igen, hogy füstgránátokat repítettek volna az egyenruhások felé. 

Azonban a bíróság kizárólag Szarvas Koppány Bendegúzt mondta ki bűnösnek, a vádirattal egyező bűncselekményi tényállással. Ám kiderült, hogy az önkormányzati képviselő gázspray-vel is lefújta a rendőröket, ami szintén megvalósította a hivatalos személy elleni erőszakot. Utóbbi politikus esetében az ügyészség súlyosításért, Fekete-Győr András esetében pedig azért fellebbezett, hogy mondja ki bűnösségét a másodfok. Mindketten három nap gondolkodási időt kértek. 

„Ötödik éve húzódik ez a méltatlan ügy. Magyarország problémáihoz képest pitiáner az egész”

- jelentette ki a Momentum korábbi elnöke az ítélethirdetés után.

Fekete-Győr András azt hangoztatta, hogy elfogadhatatlanul lassú tempóban zajlanak ezek a „politikailag motivált” eljárások. 

Az biztos, hogy nem volt a Fidesz ellenére, hogy időről-időre bíróság elé kellett állnom emiatt. Mindenesetre mostantól más eszközt kell találniuk a „fegyelmezésemre” - jegyezte meg, előre szólva, hogy „az sem fog működni”.