pedagógus;közoktatás;Balatonalmádi;kirúgás;

2023-05-26 22:00:00

Érettségi közben rúgtak ki egy történelemtanárt Balatonalmádiban

Erős a gyanú, hogy azért, mert ő szervezte helyben a közoktatás helyzetére felhívó megmozdulásokat. 

Balatonalmádiban azonnali hatállyal kirúgtak egy fiatal történelemtanárt, akinek most érettségizik az osztálya - írja a 444.hu.

A portál szerint a tanár a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) tagja, több tiltakozást is szervezett helyben. Azt nem tudni, hogy emiatt kellett-e távoznia a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégiumból. (DLSB). A hivatalos indoklás szerint szakmai minősítése két százalékkal elmaradt a  központilag előírt szinttől - egészen pontosan a szakmai elkötelezettségét értékelték alacsonyra. Így most a tankerület egyik iskolájában sem taníthat - miközben szintén tanár felesége otthon van nemrégiben született gyerekük után, s gyermekgondozási díjat (gyed) kap.

A portálnak küldtek egy videót, amelyen az látható, hogy a diákok és a tantestület a tiltakozások egy ikonikus dalát, a „Mi vagyunk a Grund” - ot éneklik nekik, miközben nevét skandálják. 

az intézményvezető sem értett vele egyet. Az érintett egyelőre elzárkózott a nyilatkozattól, mondván, gondolkodási időre van szüksége és túlságosan a történtek hatása alatt van. A veszprémkukac.hu-nak a gimnázium titkársága tagadta, hogy az ügyről a közösségi médiában keringő történetek igazak volnának. Hivatalosan amúgy nem nyilatkozhatnak. 

Milkovics Márk ugyan kijavította diákjai történelemérettségijeit, azonban nem tudni, hogy a szóbelin ki fogja őket vizsgáztatni.