Orbán Viktor;Egyesült Államok;Pataky Attila;Edda;orosz-ukrán háború;

2023-05-28 12:25:00

Pataky Attila: Orbán Viktor-fan vagyok, Amerikát a sátán irányítja

Ismét nagyot ment az Edda frontembere.

Interjút adott a kormánypárti Mandinernek Pataky Attila Edda-frontemberből lett Orbán Viktor-rajongó, amely ezúttal sem volt mentes a veretes politikai meglátásoktól.

Az interjú elején a zenész családi életéről és fiatal koráról esett szó, ezt követően kerültek terítékre a merészebb témák, mint például, hogy zavarja-e, hogy egyesek szerint Pataky Attilának az eszét is elvitték az ufók. Erre előbb kitérő választ adott, azzal, hogy „A sötét oldal a félelemre, a szorongásra, a jövőkép-nélküliségre épít, a fegyvere pedig a hazugság és a cinizmus. Erre építi a hatalmát, s az a terve, hogy meggyengítsen, test- és elmerabszolgává tegyen. Rá nézve veszélyesek a gondolkodók”. Majd visszakérdezésre konkrétabban is kifejtette: „Nem érdekel. Nekik ez a megfizetett dolguk, de nem tudnak ártani nekem. Nem érdekelnek, csak azok, akiket szeretek, akik érdeklődnek a zeném iránt, vagy figyelnek arra, amiről beszélek. Hetvenegy éves vagyok, már régóta arra törekszem, hogy csak barátokat gyűjtsek, ne ellenségeket.”

Ezt követően szóba került az orosz-ukrán háború is, amiről Pataky Attilának nem Vlagyimir Putiyn, hanem az Egyesült Államok jutott eszébe, s kiderült az is, hogy ebbéli gondolatait Csák János inspirálta:

A felvetésre, hogy mégiscsak Oroszország támadta meg Ukrajnát, Pataky Attila úgy válaszolt, hogy „az Egyesült Államok nyolc-tíz éve készült erre a háborúra, minden eszközzel uszította az ukránokat és provokálta az oroszokat. Nem véletlen, hogy Ukrajnában az utóbbi években elképesztő atrocitások érték az orosz kisebbséget”. Arra a kérdésre, miszerint egyetért-e azzal, hogy az Egyesült Államokat maga a sátán irányítja, a zenész heves egyetértéssel reagált.

Ezek után előkerült a miniszterelnök iránti féktelen rajongása is:

Az interjú vége felé Pataky Attila a tanulságot is megfogalmazta, amely így szól: „A sötét oldal azt akarja, hogy rettegj mindentől: koronavírustól, háborútól. Nem! Vedd észre, hogy mi történik! Ne a múltban élj, ne azon keseregj, amit elrontottál, és legfőképpen ne áltasd magad azzal, hogy ha meglesz a rózsaszín autód és a lila házad, akkor majd rendben lesz minden. Minden rosszat felejts el, mert az csak téged öl belül! A legfontosabb, hogy az ember jelen legyen a saját életében.”