Oroszország;Ukrajna;Szijjártó Péter;

Szijjártó: Be kellene végre látnia mindenkinek, hogy ennek a háborúnak nincsen megoldása a csatatéren

A politikus szemérmesen hallgat ama tényről, hogy ha az oroszok befejeznék a megszállást, akkor villámgyorsan eljönne az általa hőn áhított béke. 

„Nekiestek az ukrán politikusok Orbán Viktornak azok után, hogy a miniszterelnök ismét kiállt a béke mielőbbi megteremtése mellett” - írta szombat délelőtti Facebook-bejegyzésében a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter ugyan konkrétan nem nevezte meg, de alighanem az ukrán elnök egy főtanácsadójának kijelentésére reagált. Mihajlo Podoljak úgy véli, a magyar kormányfő hiába aggódik az áldozatok miatt, ha közben elnézi az agresszor terrorista akcióit, amivel Európa és Ukrajna pusztítására buzdít.

A tárcavezető értékelése szerint ebben nincsen semmi új, mivel az úgynevezett „békepárti” politikusoknak rendre támadásokkal, kritikákkal kell szembesülniük. „Mi viszont akkor sem adjuk fel!” - nyomatékosította a tárcavezető, hozzátéve, továbbra is kitartanak amellett, miszerint az emberéletek mentése a legfontosabb. Minél tovább tart a háború, annál többen halnak meg. Minden egyes háborúval töltött nap emberek százainak vagy ezreinek (ki tudja ezt megmondani pontosan?) halálával jár. Ennyi újabb szétszakított család, ennyi újabb árván maradó gyermek - fejtegette. 

„Be kellene végre látnia MINDENKINEK: ennek a háborúnak nincsen megoldása a csatatéren! Ott csak a halottak vannak! A megoldás a tárgyaló asztalnál van. Ott lehet életeket menteni Itt lenne az ideje!!!”

- zárul Szijjártó Péter Facebook-posztja.