Oroszország;Alekszej Navalnij;

Több orosz ellenzékit letartóztattak, amikor szerették volna megünnepelni Alekszej Navalnij születésnapját

Szóvivője szerint csak az emberek figyelme tartja biztonságban Vlagyimir Putyin leghangosabb kritikusát a rácsok mögött. 

Oroszország-szerte tüntetéseket tartottak a politikai okokból bebörtönzött orosz ellenzéki, Alekszej Navalnij támogatói a politikus harmadik, börtönben töltött születésnapja alkalmából - írja az Euronews. 

A rendőrség sokakat gyorsan őrizetbe vett. Világszerte voltak megmozdulások a jeles nap alkalmából. Berlinben, a Brandenburgi kapunál gyűltek össze Alekszej Navalnij támogatói. 

– Azért tartjuk ezeket a gyűléseket, hogy minél jobban felhívjuk a közvélemény figyelmét az ügyre. Nagyon fontos, hogy az emberek ne felejtsék el őt, mert valójában ez tartja biztonságban” - fogalmazott a politikus szóvivője. Kira Jarmis. (Vele tavaly a Népszava is készített interjút, ezt ide kattintva olvashatják el.) 

Hozzátette, biztos benne, hogy előbb-utóbb legyőzik Vlagyimir Putyint. Hiszem, hogy ennek előbb-utóbb vége lesz, mert a történelmi igazság a mi oldalunkon áll - fejtegette, s hozzáfűzte, az elnök öreg, rendszere elavult, amely képtelen a túlélésre.