állatkínzás;agresszió;elzárás;Fővárosi Törvényszék;

2023-06-08 16:59:00

Kidobta a negyedik emeletről a kutyáját, ötven nap elzárást kapott

Az állat azonnal elpusztult. 

A Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdai ülésén 50 nap elzárásra ítélte azt a férfit, aki lakásának teraszáról ledobta kisméretű kutyáját - olvasható lapunkhoz is eljuttatott tájékoztatásában a Fővárosi Törvényszék.

Az eset még három éve, május 19-én történt. Ekkor a férfi olyan dühös lett, hogy ledobta kisméretű yorkshire terrier fajtájú kutyáját lakásának 20 méter magasságban lévő, 4. emeleti teraszáról. Az állat azonnal elpusztult. 

Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kért rá, a védelem pedig felmentést. Azonban a bíró indoklásában hangsúlyozta, a férfi tette egyszeri, indulati cselekmény volt, amelynek áldozata a kiskutya lett. A bíróság álláspontja szerint jelen eljárás tárgya egy védtelen élőlénnyel szembeni erőszakos magatartás. Emiatt mindenképpen szükséges volt, hogy legyen büntetőjogi következmény. 

Enyhítő körülmény volt a férfi büntetlen előélete, súlyos betegsége, valamint az időmúlás. 

A bíróság éppen ezért az ötven nap elzárás alkalmas arra, hogy a férfi a jövőben ne kövessen el hasonló bűncselekményeket.

Az ügyészség három nap gondolkodási időt kért, a védelem pedig fellebbezett, így a jogerős döntést a Fővárosi Törvényszék hozza meg.