Győr;Lázár János;Orbán Viktor;Borkai Zsolt;Dézsi Csaba András;

2023-06-17 15:00:00

Lázár Jánoson keresztül üzent Orbán Viktor, hogy Dézsi Csaba Andrást támogatja a Fidesz Győrben

A polgármester ellenfele a korábbi fideszes városvezető, az adriai orgiába belebukott Borkai Zsolt lehet.

Győrben járt Lázár János építési és közlekedési miniszter. A Győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdőt nyitotta meg Dézsi Csaba András polgármesterrel, s ha már ott volt, a kormánypárti Győr+ szerint el is hozta Orbán Viktor személyes üzenetét, ami eképp szólt:

„Győr megyei jogú város minden tiszteletreméltó polgárának Magyarország kormánya gratulál a győriek fantasztikus sikereihez. A magyar kormány hálás az együttműködés lehetőségéért. (...) Külön szeretném köszönteni dr. Dézsi Csaba András polgármester urat, Győr megyei jogú város tudós polgármesterét, már csak azért is, mert a mi politikai közösségünk és Magyarország kormánya hálás azért a professzor úrnak, hogy nehéz helyzetben nem hagyott bennünket cserben, vállalta a megmérettetést, és úgy tűnik, hogy jó polgármestere lett Győr városának, dr. Dézsi Csaba András számíthat a kormányra és a kormány is számít polgármester úrra.”

Lázár János e felettébb nyájas stílusából persze nem járt ki mindenkinek: Hódmezővásárhely lakosait például nyíltan megfenyegette azzal, hogy ha újraválasztják Márki-Zay Pétert, akkor mindenféle kormányzati támogatást megvonnak tőlük. Márki-Zay Péter ugyanis szerinte árt a közösségnek, ha továbbra is a politikában marad, mert „idegen érdekeket szolgál” - hangoztatta az orosz érdekeket szolgáló Orbán-kormány minisztere. A korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt helyi és országos politikai lépéseit „lassú halálnak” nevezte, majd konkrétan kijelentette, hogy ha a hódmezővásárhelyiek ismét bizalmat szavaznak a jelenlegi városvezetőnek, „ami persze szíve joguk, és van persze lehetőségük erre, akkor a kormánytól semmiféle támogatásra és együttműködésre nem számíthatnak”.

A Dézsi Csaba András melletti kiállás most mégsem emiatt lényeges elsősorban, hanem azért, mert Győrben egy NER-es belharc csírái láthatók az utóbbi időben: Borkai Zsolt, az adriai orgiájába belebukott korábbi polgármester ugyanis a közéletbe visszatérve megpendítette, hogy függetlenként újraindulna a polgármesteri címért. – Erős az indíttatásom, hogy megmérettessem magam a polgármesteri székért – jelentette ki.