Lázár János;Hódmezővásárhely;Márki-Zay Péter;

Lázár János: Hódmezővásárhely nem számíthat a kormánytól semmiféle támogatásra, ha Márki-Zay Pétert választják meg polgármesternek

Emellett bizonyos dokumentumok nyilvánosságra hozataláról is beszélt, amelyek szerinte bizonyítják, hogy az ellenzéki politikus úgymond „idegen érdekeket” szolgált. 

Lázár János építési és közlekedési miniszter szerint Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester árt a közösségnek, ha továbbra is a politikában marad; Márki-Zay Péter „idegen érdekeket szolgál” - jelentette ki a Rádió 7 Közös nevező című műsorában az építési és közlekedési miniszter az állami hírügynökség, az Magyar Távirati Iroda (MTI) szemléje szerint.

Lázár János - aki egyben a térség országgyűlési képviselője is - azt hangoztatta, a korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt helyi és országos politikai lépéseit „lassú halálnak” nevezve egzisztenciális okokra vezette vissza Márki-Zay Péter azon bejelentését, hogy újra indulni akar a polgármesteri posztért. A kormány tagjaként „azt kell mondjam”, hogy ha a hódmezővásárhelyiek megválasztják Márki-Zay Pétert polgármesternek, „ami persze szíve joguk, és van persze lehetőségük erre, akkor a kormánytól semmiféle támogatásra és együttműködésre nem számíthatnak” - fogalmazott. Hozzátette, ennek egyszerű oka van, ami nem Hódmezővásárhelyről szól, hanem arról, hogy 2022-ben létezett egy csoport, amely az ország sorsát pénzért - személyesen is fölvett pénzért - idegeneknek akarta kiszolgáltatni. El akarták adni Magyarországot idegen érdekeknek, és ezt a csoportot Márki-Zay Péter vezette. Ebből kifolyólag pedig az adófizetők pénzét, a közösség pénzét nem lehet egy olyan emberre bízni, sem helyi, sem országos szinten, „aki teljesen egyértelműen idegen érdekeket szolgál”.  

„Márki-Zay Péter pénzt kapott személyesen azért, hogy idegen, külső érdekeket szolgáljon, ilyen emberrel nem tudunk és nem fogunk együttműködni"

- hangsúlyozta Lázár János.

Megjegyezte azt is, hogy a dokumentált és bizonyított 2022-es történésekről számos információ fog napvilágot látni rövid időn belül.