kormányinfó;

2023-06-19 12:36:00

Kormányzati intézmények a Bosnyák téren?

A 24.hu következik. Az állam 244 milliárd forinttal száll be a zuglói NER-beruházásba - idézte fel a portál, majd feltette a kérdést, hogy miért. A kormány szándéka, hogy ne a belvárosban legyenek a jelzett kormányzati intézmények, helyettük a belvárosi ingatlanokat szeretnék értékesíteni. Azt fejből nem tudta felsorolni, hogy pontosan mely kormányzati intézmények költözhetnek a Bosnyák térre, de példaként említette, hogy körülbelül tízezren dolgoznak csak a NAV-nál, vagyis rengeteg ember munkahelye költözhet oda.

Mennyien maradtak Magyarországon az eddig hazánkba érkező menekültek közül? Erre csak becslések vannak, de Szentkirályi Alexandra szerint 200 ezer felett van az ideiglenes tartózkodási kérelmek száma.

A recski bányabeázásról Gulyás Gergely azt mondta, minden ilyen esetben hatósági vizsgálat zajlik, ennek eredménye a nyilvánosság számára is megismerhető lesz. Végezetül a független színházak kerültek szóba, a miniszter szerint a háborús helyzetre tekintettel csökkentek a források, de azon nem lepődött meg, hogy vannak elégedetlenségek.